Parsakaali-sitruunapasta

25 min
4.3
0

Parsakaali-sitruunapasta

MU
0
4.3
Nopea kasvispasta on arki-illan pelastus! Tässä simppelissä parsakaali-sitruunapastassa maistuvat sitruuna, parsakaali, valkosipuli ja basilika. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

  • 2 kplsitruunaa (eli noin 1 dl sitruunamehua ja 2-3 tl kuoriraastetta)
  • 1 kplparsakaalia (250 g)
  • 2-3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 1/2 dlbasilikaa (1/2 ruukkua)
  • 1 rklvoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 300 gspagettia

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista parsakaali-sitruunapasta näin:

Pese sitruunat hyvin. Raasta talteen uloin keltainen kuori.

Irrota parsakaali kukinnoiksi ja viipaloi kanta. Keitä parsakaalia pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä parsakaali siivilässä kylmällä vedellä ja hakkaa se hienoksi silpuksi.

Silppua valkosipulinkynnet ja chili. Suikaloi basilikanlehdet.

Keitä spagetti napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä noin desi keitinlientä.

Kuumenna voi ja öljy paistokasarissa. Lisää valkosipuli, sitruunan kuoriraaste ja chili. Kuumenna hetki. Lisää parsakaalisilppu ja sitruunamehu, mausta kevyesti suolalla ja kuumenna. Kaada lopuksi joukkoon vähän pastan keitinlientä. 

Kääntele kuuma spagetti ja parmesaani parsakaaliseokseen. Ripottele kasvispastan pinnalle basilikasilppua.

Tarjoa parsakaali-sitruunapasta heti. 

Vinkki!

Vaihda pasta tarvittaessa hyvälaatuiseen gluteenittomaan spagettiin.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä