Maku

Parsakaali-sitruunapasta

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Nopea kasvispasta on arki-illan pelastus! Tässä simppelissä parsakaali-sitruunapastassa maistuvat sitruuna, parsakaali, valkosipuli ja basilika. 
MU
3.7
0
Julkaistu: 22.4.2016


Ainekset (3 annosta)

  • 2 kplsitruunaa (eli noin 1 dl sitruunamehua ja 2-3 tl kuoriraastetta)
  • 1 kplparsakaalia (250 g)
  • 2-3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 1/2 dlbasilikaa (1/2 ruukkua)
  • 1 rklvoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 300 gspagettia
Tulosta

Valmista parsakaali-sitruunapasta näin:

Pese sitruunat hyvin. Raasta talteen uloin keltainen kuori.

Irrota parsakaali kukinnoiksi ja viipaloi kanta. Keitä parsakaalia pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä parsakaali siivilässä kylmällä vedellä ja hakkaa se hienoksi silpuksi.

Silppua valkosipulinkynnet ja chili. Suikaloi basilikanlehdet.

Keitä spagetti napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä noin desi keitinlientä.

Kuumenna voi ja öljy paistokasarissa. Lisää valkosipuli, sitruunan kuoriraaste ja chili. Kuumenna hetki. Lisää parsakaalisilppu ja sitruunamehu, mausta kevyesti suolalla ja kuumenna. Kaada lopuksi joukkoon vähän pastan keitinlientä. 

Kääntele kuuma spagetti ja parmesaani parsakaaliseokseen. Ripottele kasvispastan pinnalle basilikasilppua.

Tarjoa parsakaali-sitruunapasta heti. 

Vaihda pasta tarvittaessa hyvälaatuiseen gluteenittomaan spagettiin.

Kommentoi »