Maku

Parsakaali-pähkinäsalaatti

20 min
5
0

Parsakaali-pähkinäsalaatti

GL
0
5
Ihana kasvissalaatti saa mehevyyttä majoneesi-jogurttikastikkeesta. Jätä kasvikset sopivan napakoiksi, niin ruoka on parhaimmillaan!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gparsakaalia
  • 1 kplpaprikaa (keltainen)
  • 2 kplporkkanaa
  • 100 gpunakaalia
  • 100 gsaksanpähkinöitä (rouhittuna)

Kastike

  • 1 dlkevytmajoneesia
  • 1/2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista parsakaali-pähkinäsalaatti näin:

Huuhtele ja paloittele parsakaali kukinnoiksi. Pilko myös varsi.

Keitä parsakaalia 2–3 minuuttia, jolloin se pehmenee hieman mutta säilyttää napakkuutensa.

Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.

Huuhdo, halkaise ja poista siemenet paprikasta. Leikkaa paprika kuutioiksi. Pese tai raaputa ja raasta porkkana ja suikaloi kaali. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita kasvisten joukkoon. Ripottele pinnalle rouhittuja pähkinöitä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä