Maku

Parsakaali-munakasmuffinit

4
4

Parsakaali-munakasmuffinit

Kätevästi minimuffinivuoassa valmistuvat parsakaali-munakasmuffinit ovat täydellistä tarjottavaa illanistujaisiin: ne käyvät kasvissyöjille, ovat gluteenittomia ja maistuvat sekä kylminä että lämpöisinä.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (45 kpl)

  • 300 gparsakaalia (n. 1 parsakaali)
  • 1 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 8 kplmunaa
  • 4 rklkuohukermaa
  • 150 gsinihomejuustoa
  • 2 dlemmentalraastetta
  • 1 dlparmesanjuustoa raastettuna

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Pese parsakaali, pilko sekä varsi että nuput pieniksi paloiksi. Keitä kiehuvassa vedessä parin minuutin ajan tai kunnes parsakaali tuntuu pehmenneen. Valuta.

Kuullota hienonnenut sipulit pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon parsakaali.

Yhdistä kerma ja munat kulhossa, vatkaa vispilällä munien rakenne rikki. Lisää nesteeseen paloiteltu sinihomejuusto sekä emmentalraaste ja parmesanraaste. Lopuksi lisää joukkoon parsakaali-sipuliseos.

Voitele joko minimuffinipelti tai normaali muffinipelti. Kaada kolot noin puolilleen täyteen. Paista uunissa n. 20 minuuttia jos teet minimuffineita, hieman pidempään jos teet normaaliin 12-koloiseen muffinivuokaan. (Muffinit pitää paistaa kahdessa erässä.)

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä