Parsakaali-flatbread

50 min
5
0

Parsakaali-flatbread

GL
0
5
Gluteeniton kasvispohjainen flatbread, litteä leipä, on uusi hittileivonnainen. Parsakaalista ja mantelista leivottu hauskan vihreä leipänen on mainio eväs! 
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 400 gparsakaalia
  • 2 1/2 dlmantelijauhetta (esim. Sallinen)
  • 4 kplmunaa (M-koko)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlsitruunapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista parsakaali-flatbread näin:

Huuhtele ja leikkaa parsakaali kukinnoiksi. Nosta palat monitoimikoneen kulhoon. Hienonna kaali muruiksi leikkuuterällä.

Kumoa murut kulhoon ja lisää mantelijauhe. Sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon muut aineet.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille parin sentin paksuiseksi levyksi nuolijan avulla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Kumoa jäähtynyt leipä puhtaalle leivinpaperille ja poista paistopaperi. Leikkaa leipä paloiksi ja tarjoa hummuksen, itujen ja tomaattiviipaleiden kanssa. Leipä maistuu myös perinteisesti voin, juuston ja leikkeleiden kanssa.

Leipä säilyy jääkaapissa tiiviissä rasiassa muutamia päiviä. 

Vinkki!

Testaappas parsakaalin tilalla myös kukkakaalia, porkkanaa tai punajuurta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä