Maku

Parsaa possukäärössä

35 min
0
0

Parsaa possukäärössä

MU
GL
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 12 kplparsaa
  • 400 gporsaan ulkofileetä
  • 1 rklsinappia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rkltuoretta salviaa
  • 4 kplpekonia
  • 1 rklvoita
  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 rklsoijakastiketta

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Leikkaa parsojen tyvestä parin sentin palat pois. Kuori parsat ohuesti.

Nuiji pihvit (4 kpl) kevyesti. Sivele ne sinapilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa parsat pihvien päälle ja kääri rullalle.

Levitä kinkku- tai pekoniviipaleet työlaudalle ja aseta salvianlehdet päälle. Kääri viipaleet pihvi-parsakääröjen ympärille, sido kääröt narulla tai kiinnitä ne hammastikuilla.

Kuumenna voin ja öljyn seos paistinpannussa ja ruskista kääröt keskilämmöllä kauniin ruskeiksi. Valuta viini ja soijakastike pannuun, nosta kansi päälle ja anna kääröjen kypsyä hitaasti hautuen 5–8 minuuttia. Kääntele parsa-possukääröjä muutamia kertoja kypsymisen aikana.

•Tarjoa parsa-possukääröt pähkinäperunoiden kanssa. Kuumenna pannussa nokare voita ja paista keitetyt, pienet perunat. Lisää pähkinärouhetta pannuun paistamisen loppuvaiheessa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä