Maku

Parsaa, perunoita ja pestoa pedillä

35 min
0
0

Parsaa, perunoita ja pestoa pedillä

GL
KA
LA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gparsaa
  • 600 guutta perunaa
  • 2 rklkylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Pestokastike

  • 3 dltuoretta basilikaa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 1/2 dlkylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori parsat ja poista kova kantaosa. Nosta parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä parsoja noin 4–5 minuuttia, kunnes parsojen päät taipuvat hiukan, kun niitä nostaa vedestä. Valuta parsat.
Harjaa uudet perunat puhtaiksi. Nosta perunat kiehuvaan, miedosti karkealla suolalla maustettuun veteen. Keitä perunoita kiehuvassa vedessä noin 20 minuuttia koon mukaan. Älä keitä perunoita täysin kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja anna höyryjen tasaantua. Peitä kattila parilla talouspaperiarkilla ja kypsennä perunat näin loppuun.
Leikkaa jäähtyneet perunat viipaleiksi. Yhdistä perunoiden joukkoon keitetyt parsat, loraus oliiviöljyä, ripaus suolaa ja pippuria. Pyörittele niitä varovasti. Asettele ne tarjoiluvatiin.
Valmista pestokastike. Hienonna basilikanlehdet morttelissa tai monitoimikoneessa. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, pinjansiemenet ja sekoita. Lisää vähitellen öljy ja lopuksi parmesaaniraaste.
Lusikoi kastiketta annokselle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä