Parsaa, perunoita ja pestoa

25 min
0
0

Parsaa, perunoita ja pestoa

KA
MA
MU
0
0
Teksti A-lehtien arkisto
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gparsaa (vihreää)
  • 500 guutta perunaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3/4 dlpestoa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori parsat ja poista tarvittaessa kova kantaosa. Nosta parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä parsoja 4–5 minuuttia, kunnes parsojen päät taipuvat hiukan, kun niitä nostaa vedestä. Valuta parsat.

Harjaa uudet perunat puhtaiksi. Kumoa perunat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä perunoita noin 20 minuuttia koon mukaan. Älä keitä perunoita täysin kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja anna höyryjen tasaantua. Peitä kattila parilla talouspaperiarkilla ja kypsennä perunat näin loppuun.

Leikkaa jäähtyneet perunat viipaleiksi ja levitä ne tarjoiluastialle. Nosta parsat perunoiden päälle ja pirskottele päälle öljyä. Ripottele vielä suolaa ja pippuria. Lusikoi pestokastiketta annokselle.

Tarjoa parsa, perunat ja pesto sellaisenaan, buffettipöydän osana tai grillatun kalan tai broilerin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä