Maku

Parsaa lehtipihvin ja yrttikastikkeen kanssa

35 min
4
0

Parsaa lehtipihvin ja yrttikastikkeen kanssa

MU
GL
0
4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gnaudanpaistia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1 rklruokaöljyä
  • 1/2 rklvoita

Yrttikastike

  • 1 kplsalottisipulia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 rkllimettimehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 1 dltuoreyrttiseosta

Tarjoiluun

  • 400 gkirsikkatomaattia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 500 gparsaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Ota liha huoneenlämpöön. Nuiji paistista neljä ohutta lehtipihviä.

Valmista sitten kastike. Hienonna salottisipuli ja paista pienessä kattilassa öljyssä kuultavaksi.

Lisää kattilaan vesi, fondikuutio, ranskankerma ja limettimehu.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota kattila pois levyltä.

Kuumenna kastike juuri ennen tarjoilua ja sekoita joukkoon yrtit.

Pane huuhdotut, valutetut tomaatit (terttuina, jos käytät terttukirsikkatomaatteja) leivinpaperille pellille. Kaada tomaateille vähän öljyä ja rouhi päälle suolaa sekä mustapippuria. Paahda tomaatteja 200 asteessa 6–8 minuuttia, kunnes kuoret hieman halkeilevat.

Kun olet pannut tomaatit uuniin, lisää parsa kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä parsat napsahtavan kypsiksi.

Kun parsat kiehuvat, lisää rasva ruskistumaan paistinpannulle tai parilalle. Mausta lehtipihvit suolalla ja mustapippurilla. Paista lehtipihvit kuumalla pannulla noin 2 minuuttia/puoli.

Kokoa annokset: asette lalutaselle lehtipihvi, parsat ja tarjoa kuumennettu yrttikastike ruoan kanssa.

•Vihreä salaatti maistuu lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä