Parsaa ja vuohenjuustopiirakka

1 h
4.7
0

Parsaa ja vuohenjuustopiirakka

KA
0
4.7
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 125 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklvettä
  • 1/2 tlsuolaa

Täyte

  • 2 dltuoreyrttiseosta (hienonnettuna)
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 3 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 200 gvuohenmaitojuustoa

Tarjoiluun

  • 1000 gparsaa
  • 5 dlrucolaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Paahda ensin pannulla keskilämmöllä sekä pohjan että täytteen seesaminsiemenet (1 dl). Anna jäähtyä. Ota 1/2 dl erilleen täytettä varten.

Valmista pohja. Nypi rasvaan jauhot ja lisää vesi, suola sekä siemenet. Levitä taikina (Ø 26 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Sekoita hienonnetut yrtit, seesaminsiemenet, ruokakerma, maito ja munat kulhossa hyvin. Mausta suolalla ja myllystä rouhitulla pippurilla.

Kaada seos taikinapohjalle. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja asettele päällimmäiseksi vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Kun piiras on kauniisti ruskistunut, peitä se tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.

Ota piiras pois uunista ja pane grillivastus päälle.

Lado parsat uuniritilälle. Nosta ritilä pellille, jolla on leivinpaperi. Sivele parsoille oliiviöljyä. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria myllystä. Grillaa uunissa 6–10 minuuttia parsatankojen paksuudesta riippuen. Kokeile veitsellä tai tikulla kypsyyttä.

Tarjoa parsat vuohenjuustopiiraan ja oliiviöljyllä sekä maun mukaan suolalla ja mustapippurilla maustetun rucolan kanssa.

•Voit grillata parsat myös ulkogrillissä.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä