Maku

Parsa-savujuustosalaatti

2 h 30 min
0
0

Parsa-savujuustosalaatti

GL
KA
MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 250 gvihreitä papuja
  • 500 gparsaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 250 gsavujuustoa (kiinteä)
  • 250 gsalaattisekoitusta
  • 1 kpllimettiä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Puhdista pavut ja kuori parsatangot ohuesti. Leikkaa pavut ja parsat noin 2 sentin paloiksi. Kuumenna vesi ja suola laakeassa kattilassa. Kumoa papupalat veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Nosta papupalat reikäkauhalla vedestä ja levitä ne talouspaperin tai puhtaan pyyheliinan päälle valumaan. Pane seuraavaksi parsapalat kiehuvaan veteen ja keitä niitä 2–4 minuuttia palojen paksuudesta riippuen. Valuta kypsät parsat kuten pavut, ja kaada sitten kaikki palat kulhoon. Valuta päälle oliiviöljy tai sitruunalla maustettu oliiviöljy ja ripottele mustapippurirouhe pinnalle. Sekoita kevyesti ja anna maustua 2 tuntia jääkaapissa.

Suikaloi juusto. Huuhtele salaatit ja valuta ne hyvin. Purista limetistä mehu ja mausta salaatti mehulla. Jaa salaatti salaattilautasille tai alkuruokakulhoihin. Pane juustosuikaleet ja papu-parsapalasekoitus päälle. Tarjoa parsa-savujuustosalaatti rapeiden pähkinätankojen kanssa.

Vinkki!

Maustetuilla öljyillä on helppo antaa ruokiin lisää makua. Voit ostaa valmiita mausteöljyjä tai valmistaa niitä itse. Sitruunaista oliiviöljyä saat, kun lisäät öljyn sekaan muutaman puhtaan sitruunankuorisuikaleen.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä