
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 250 gvihreitä papuja
- 500 gparsaa
- 1/2 tlsuolaa
- 3/4 dloliiviöljyä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 250 gsavujuustoa (kiinteä)
- 250 gsalaattisekoitusta
- 1 kpllimettiä
Puhdista pavut ja kuori parsatangot ohuesti. Leikkaa pavut ja parsat noin 2 sentin paloiksi. Kuumenna vesi ja suola laakeassa kattilassa. Kumoa papupalat veteen ja keitä noin 5 minuuttia. Nosta papupalat reikäkauhalla vedestä ja levitä ne talouspaperin tai puhtaan pyyheliinan päälle valumaan. Pane seuraavaksi parsapalat kiehuvaan veteen ja keitä niitä 2–4 minuuttia palojen paksuudesta riippuen. Valuta kypsät parsat kuten pavut, ja kaada sitten kaikki palat kulhoon. Valuta päälle oliiviöljy tai sitruunalla maustettu oliiviöljy ja ripottele mustapippurirouhe pinnalle. Sekoita kevyesti ja anna maustua 2 tuntia jääkaapissa.
Suikaloi juusto. Huuhtele salaatit ja valuta ne hyvin. Purista limetistä mehu ja mausta salaatti mehulla. Jaa salaatti salaattilautasille tai alkuruokakulhoihin. Pane juustosuikaleet ja papu-parsapalasekoitus päälle. Tarjoa parsa-savujuustosalaatti rapeiden pähkinätankojen kanssa.