Maku

Parsa-perunasalaatti

2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h
Kevään ja kesän juhlien pitopöydän kruunaa taivaallinen parsa-perunasalaatti!
KA
4.6
2


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1,5 kguusia perunoita
  • 500 gvihreää parsaa
  • 3 kplkevätsipulia
  • 1 ½ dlparmesaania lastuina

Salsa Verde -kastike

  • 2 dltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 ½ dltuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 dltuoretta minttua hienonnettuna
  • 3 rklkapriksia
  • 1 rklDijon-sinappia
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1½ dlneitsytoliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • 100 grucolaa
Tulosta

Keitä uudet perunat suolatussa vedessä kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. Poista parsojen varsista puumainen osa. Kuori parsoja ohuelti tarvittaessa. Keitä parsoja parsakattilassa noin 4 min ja anna niiden jäähtyä.

Lohko uudet perunat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Pilko parsan varret noin 3 cm pätkiksi, laita parsojen nuput syrjään salaatin koristelua varten. Viipaloi kevätsipulit ohuelti.

Valmista salsa verde -kastike mittaamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Sekoita uudet perunat ja salsa verde hyvin keskenään. Lisää salaattiin parsat, kevätsipulit ja parmesanlastut. Sekoita varovaisesti. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Sekoita parsa-perunasalaatin joukkoon rucola ennen tarjoilua. Koristele salaatti parsan nupuilla ja parmesanlastuilla.

2 kommenttia