Maku

Parsa-parmesansalaatti

15 min
5
1

Parsa-parmesansalaatti

Kauden kasviksesta, tankoparsasta tehty salaatti toimii kylmänä tai lämpimänä. Kokeile kumpaakin!
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 5 kplvihreää tankoparsaa
  • 1 dlparmesanjuustolastuja
  • 1 rkloliiviöljyä paistamiseen
  • 1-2 rklsitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Aloita pesemällä, kuorimalla ja leikkaamalla puiset varret parsoista. 

Lämmitä paistinpannu hieman keskilämpöä korkeammalle. 

Nosta parsat pannulle (huom! älä lisää öljyä). 

Kääntele parsoja kuumalla pannulla kunnes ne ovat saaneet hieman lämpöä, muutaman minuutin ajan. 

Purista pannulle sitruunamehua ja kääntele parsoja mehussa. 

Lisää pannulla öljy.

Paista kunnes parsoissa on kaunis paistopinta. 

Mausta suolalla ja pippurilla. 

Nosta parsat jäähtymään (jos syöt salaatin kylmänä, jos teet lämpimän salaatin hyppää jäähdytyksen ohi). 

Leikkaa jäähtyneet parsat ja nosta tarjoiluastiaan. 

Mausta vielä ripauksella sitruunamehua ja mustapippuria. 

Lisää parsojen päälle parmesanjuusto ja tarjoile. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä