Maku

Parsa-munahyydykkeet

1 h
2
1

Parsa-munahyydykkeet

Parsa-munahyydykkeet ovat ylellisen kuohkeita tarjottavia kevään juhliin! Pehmeät ja maukkaat munahyydykkeet tarjoillaan alkupalaksi rapean leivän kera.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gparsaa (vihreää)
  • 2 kplsalottisipulia
  • 7 kplmunaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlparmesaanijuustoa (hienoksi raastettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria

Voiteluun ja paistamiseen

  • 25 gvoita

Koristeluun

  • 3 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 2 rklvoita
  • 80 gmätiä (kirjolohen)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele parsat ja poista varsien kuivat alaosat. Kuori parsat ohuelti tarvittaessa.

Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia, jotta parsa jää napakaksi.

Paloittele parsat, mutta säästä nuput kokonaisina.

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne pannulla voissa läpikuultavaksi ja pehmeäksi.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma, parmesaani, kuullotettu sipuli, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.

Voitele pienet keraamiset annosvuoat ja kaada niihin munakasmassa.

Sommittele parsapalat annosvuokiin siten, että jokaiseen vuokaan tulee myös nuppu.

Kypsennä uunin keskitasossa 175 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes munamassa hyytyy ja saa kauniin värin.

Leikkaa paahtoleipäpalat pitkittäin kolmeksi viipaleeksi. Paista ne voissa kullanruskeiksi.

Valuta mäti tarvittaessa. Koristele valmiit parsa-munahyydykkeet nostamalla niille leipäviipale ja teelusikallinen mätiä.

Rouhi parsa-munahyydykeannoksille mustapippuria suoraan myllystä.

* Voit valmistaa parsa-munahyydykkeen yhteen isompaan (n. 30 cm x 20 cm) vuokaan. Kypsennysaika on tällöin noin 30 minuuttia.

* Nosta lämpimät parsa-munahyydykkeet pöytään suoraan uunista, jotta ne säilyttävät herkullisen kuohkeutensa.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä