Kotivinkki

Parsa-mantelipasta – superhelppo arkiherkku on lautasilla hetkessä

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Parsasta ja manteleista syntyy nopeasti herkullinen pasta-annos. Nälkäisenä ei tarvitse odotella pitkään, sillä tämä valmistuu jo vartissa.
KA
3.8
1
Julkaistu: 15.5.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

Parsa-mantelipasta

  • 1 nippuvihreää tankoparsaa ( 500 g)
  • 300 g pastaa ( esim. trottole tai tagliatelle)
  • 1 dlmanteleita
  • 1 ½ dl parmesaaniraastetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • parmesaania
  • mustapippuria
Tulosta

Parsa-mantelipastan valmistus:

  1. Leikkaa parsojen tyvistä noin 3 cm pois ja huuhtele parsat. Kiehauta vettä paistinpannulla. Lisää suolaa ja keitä parsoja lappeellaan 4–5 minuuttia. Valuta parsat ja leikkaa nuput talteen.
  2. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda manteleita kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä.
  3. Nosta tehosekoittimeen parsojen varret, mantelit, parmesaaniraaste, sitruunamehu, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.
  4. Valuta pasta mutta säästä 1 dl keitinlientä. Sekoita pastaan parsa- mantelisose. Jos se on kuivaa, lisää lientä tilkka kerrallaan.
  5. Lisää pastaan parsanuput. Tarjoa parmesaanin ja pippurin kera.

1 kommentti