Parsa-mantelipasta – superhelppo arkiherkku on lautasilla hetkessä
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Parsasta ja manteleista syntyy nopeasti herkullinen pasta-annos. Nälkäisenä ei tarvitse odotella pitkään, sillä tämä valmistuu jo vartissa.
KA
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.5.2018

Parsa-mantelipasta – superhelppo arkiherkku on lautasilla hetkessä
Reseptin ainekset (4 annosta)
Parsa-mantelipasta
- 1 nippuvihreää tankoparsaa ( 500 g)
- 300 g pastaa ( esim. trottole tai tagliatelle)
- 1 dlmanteleita
- 1 ½ dl parmesaaniraastetta
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi
- parmesaania
- mustapippuria
Parsa-mantelipastan valmistus:
- Leikkaa parsojen tyvistä noin 3 cm pois ja huuhtele parsat. Kiehauta vettä paistinpannulla. Lisää suolaa ja keitä parsoja lappeellaan 4–5 minuuttia. Valuta parsat ja leikkaa nuput talteen.
- Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda manteleita kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä.
- Nosta tehosekoittimeen parsojen varret, mantelit, parmesaaniraaste, sitruunamehu, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.
- Valuta pasta mutta säästä 1 dl keitinlientä. Sekoita pastaan parsa- mantelisose. Jos se on kuivaa, lisää lientä tilkka kerrallaan.
- Lisää pastaan parsanuput. Tarjoa parmesaanin ja pippurin kera.

Pastasalaatti parsalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla
Maku

Munakoiso-fetapasta – lautasilla 20 minuutissa
Kotivinkki

Härkis-pasta
Kotivinkki

Helppo artisokkapasta – valmis jo vartissa!
Kotivinkki

Kerää kevään parhaat maut lautaselle! Ruokaisa parsasalaatti saa makua balsamivoista ja sitruunasta
Maku

Parsarisotto – Italian ihanat maut ja kauden parhaat raaka-aineet samalla lautasella!
Maku

Lehtikaalipasta
Kotivinkki

Pasta primavera – raikas italialainen klassikko
Kotivinkki