Kotivinkki

Parsa-kinkku-vuohenjuustopiiras

0
0

Parsa-kinkku-vuohenjuustopiiras

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • ripaussokeria
  • 100 gvoita
  • 4 rklkylmää vettä

Täyte:

  • 6-8vihreää parsaa
  • 2½ dlkermaa
  • 150 gvuohenjuustoa
  • 3luomukananmunaa
  • 1 rklsinappia
  • ripaussuolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 200 gylikypsää saunapalvia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita vehnäjauhoihin suola ja sokeri. Kuutioi huoneenlämpöinen voi ja nypi se jauhohen joukkoon tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.

2. Lisää kylmä vesi taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

3. Pyöritä taikina palloksi ja pane se muovikelmuun käärittynä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele se sormenpäillä ohuehkoksi kerrokseksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

5. Esipaista taikinaa uunin keskitasolla 200 asteessa 8–10 minuuttia.

6. Poista parsojen kovat puumaiset tyviosat. Leikkaa paksut parsat pituussuunnassa kahtia. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia ja valuta ne.

7. Lämmitä kerma ja kuoreton vuohenjuusto kattilassa samalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut kerman joukkoon.

8. Sekoita munat kerman joukkoon. Mausta muna-kermaseos sinapilla, suolalla ja pippurilla. Kumoa seos esipaistetun piirakkapohjan päälle.

9. Kuutioi kinkku ja lisää se täytteen päälle.

10. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia. Lisää parsat piiraan pinnalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja piiras on kauniin värinen. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
 

Vinkki!

Jos et ole vuohenjuuston ystävä, korvaa se piiraassa samalla määrällä voimakkaan makuista juustoraastetta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä