Maku

Parsa-katkarapumunakas uunissa

50 min
4
0

Parsa-katkarapumunakas uunissa

GL
0
4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kplpurjoa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 500 gparsaa
  • 350 gkatkarapuja (pakaste)
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 6 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 50 gparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Hienonna purjon vaalea osa ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistinpannulla.

Pane parsa kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä 3 minuuttia. Nosta valumaan hetkeksi talouspaperille. Paloittele parsat.

Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna basilika karkeasti.

Levitä ainekset leivinpaperilla vuorattuun (Ø 26 cm) piirasvuokaan.

Riko munat kulhoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi kerman kanssa. Lisää seokseen parmesaaniraaste. Mausta seos ja kaada tasaisesti ainesten päälle vuokaan.

Kypsennä noin 30 minuuttia, kunnes munakas on kokonaan hyytynyt ja sen pinta on kauniisti ruskistunut.

Nosta parsa-katkarapumunakas hieman jäähtyneenä leivinpaperin avulla vuoasta. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa salaatin kanssa.

•Jos pidät chilistä, lisää sitä munakkaaseen joko tuoreena tai kuivattuna.

•Voit valmistaa munakkaan myös isolla pannulla liedellä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä