Maku

Parsa-fetasalaatti

20 min
3.9
1

Parsa-fetasalaatti

GL
KA
MU
1
3.9
Keväiset vihreät parsat saavat salaattipedille seurakseen täyteläistä fetajuustoa ja raikkaan öljykastikkeen. Parsa-fetasalaatti on simppeliä ja hyvää!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gparsaa
  • 250 gsalaattisekoitusta
  • 1 rkltuoretta minttua (silputtuna)
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)

Kastike

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dllimettimehua
  • 1/2 dlsokeria
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklsinappia
  • 2 tltuoretta minttua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Mittaa kastikkeen kaikki aineet kannelliseen purkkiin. Sulje kansi ja ravista purkkia voimakkaasti, kunnes kastike on tasaista. Salaattikastike säilyy jääkaapissa vähintään viikon.

Leikkaa parsojen tyvestä palat pois. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi, noin 4 minuuttia.

Jäähdytä parsat kylmän veden alla, jotta kypsyminen pysähtyy.

Asettele salaatti laakealle vadille. Ripottele joukkoon silputtu minttu.

Järjestele päälle parsat ja murenna joukkoon fetajuusto.

Lisää parsa-fetasalaatin joukkoon kastiketta vasta juuri ennen tarjoilua, jotta salaatti ei nuukahda. Voit tarjota kastikkeen myös erikseen.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä