Maku

Parsa-couscoussalaatti

45 min
0
0

Parsa-couscoussalaatti

MU
KA
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 2 rklruokaöljyä
  • 0,25 gsahramia
  • 4 dlvettä
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 kpllimettiä (mehu)
  • 3 dlcouscousia
  • 85 goliiveja
  • 200 gkirsikkatomaattia
  • 500 gparsaa
  • 2 rkltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Kastike

  • 200 gruoanvalmistusjogurttia
  • 2 rkllimettimehua
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rkltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Koristeluun

  • 1/3 dltuoretta korianteria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Paahda pinjansiemenet pannulla vaalean ruskeiksi. Hienonna valkosipulinkynnet, kuutioi punasipuli ja paprika.

Kuumenna rasva kattilassa tai paistokasarissa ja paista sipuli-paprikaseos kevyesti. Lisää paistamisen aikana sahrami.

Kaada joukkoon vesi, lisää liemikuutiot sekä limettimehu ja kuumenna kiehuvaksi.

Ota kattila levyltä. Lisää liemeen couscous-suurimot. Anna hautua kannen alla noin 6 minuuttia.

Sekoita couscous ilmavaksi. Lisää joukkoon valutetut oliivit, halkaistut kirsikkatomaatit ja korianteria.

Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi. Kokeile kypsyyttä tikulla tai veitsenkärjellä. Nosta parsat valumaan talouspaperille hetkeksi. Sekoita kastikkeen ainekset.

Siirrä couscoussalaatti laakealle vadille keon muotoon. Lisää parsat keon reunoille. Koristele paahdetuilla pinjansiemenillä ja korianterilla. Tarjoa parsa-couscoussalaatti kastikkeen kanssa.

•Lisää halutessasi salaattiin 100–200 g fetajuustoa.

Vinkki!

Paista nopeasti pannulla öljyssä tuoretta pinaattia ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisää salaatin joukkoon.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä