Parmesanpiirakka

1 h
4.7
0

Parmesanpiirakka

Suolainen ja vahvan makuinen parmesanpiirakka on yksinkertaisuudessaan todella maukas; kuohkean rakenteen salaisuus on valkuaisvaahdossaa ja kermavaahdossa.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklkylmää vettä

Täyte

  • 100 gparmesanjuustoa
  • 2 kplkananmunan valkuaista
  • 2 dlkuohukermaa
  • mustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista pohja. Nypi kylmä voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna, kylmä vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi jauhotetulla alustalla. Kääräise taikina kelmuun, litistä ja anna levätä kylmässä vähintään 30 minuuttia.

Kauli viilentynyt piirakkataikina jauhotetulla alustalla ohueksi, nosta kaulimen avulla 20-24-senttisen piirakkavuoan päälle. Aseta taikina pohjalle ja reunoille mutta varo venyttämästä taikinaa. 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Raasta parmesan. Vaahdota kulhossa valkuaiset kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa vaahdota kermavaahto pehmeäksi. Yhdistä vaahdot ja lisää joukkoon parmesan, suola ja mustapippuri.

Levitä täyte pohjan päälle. Paista piirakkaa uunissa n. 30 minuutin ajan tai kunnes se on saanut kauniin ruskean värin. Anna jäähtyä ja tarjoile vaikka salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä