Maku

Parmesaaniskonssit

45 min
MU
5
0

Leivinjauheella kohotetut parmesaaniskonssit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Tarjoa parmesaaniskonssit pehmeän vuohenjuustolevitteen kanssa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (15 kpl)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 50 gvoita
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 dlparmesaanijuustoa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Mittaa kuivat aineet kulhoon.

Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi, kunnes seos on murumaista.

Lämmitä maito kattilassa. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä. Lisää maitoseos kuiva-aineisiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi. Painele levystä pyöreällä muotilla skonsseja ja nosta ne muffinivuokiin.

Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Parmesaaniskonssit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

MITÄ PIDIT?
5