Maku

Parmesaanisalaatti ja puutarhurin salaattikastike

20 min
0
0

Parmesaanisalaatti ja puutarhurin salaattikastike

GL
KA
LA
MU
0
0
Teksti Kaijus Ahlberg, Minna Tengvall
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 75 gmangoldia eli lehtijuurikasta (versoja)
  • 50 grucolaa
  • 50 gvesikrassia
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 50 gparmesaanijuustoa

Kastike

  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/2 dloliiviöljyä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Pese ja kuivaa kasvikset. Halkaise kirsikkatomaatit ja revi salaatit. Nosta kaikki kasvikset kulhoon.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta pienessä kulhossa esim. sauvasekoittimella. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada kastike salaattien päälle kulhoon, sekoita hyvin.

Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja vuole päälle parmesaanilastuja.

Tarjoa parmesaanisalaatti liha- tai kalaruokien lisäkkeenä. Tarjoile niiden lisäksi puutarhurin salaattikastiketta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä