Kotivinkki

Kas näin arkinen pannukakku muuttuu juhlavaksi: mausta taikina parmesaanilla ja sitruunalla & kuorruta kuohkealla kalkkunamoussella

50 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
25 min
Parmesaanipannari saa herkullisen hunnun savukalkkunamoussesta. Retiisit, sitruunankuori ja tuoreet yrtit koristavat herkun. Nappaa resepti!
0
0
Julkaistu: 31.5.2021


Ainekset (24 palaa)

Parmesaanipannari

  • 2munaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 6 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl parmesaania raasteena
  • ½ tlsuolaa
  • 50 gvoita sulatettuna
  • 1(luomu)sitruunan kuori
  • 1 rkl timjamia hienonnettuna

Kalkkunamousse

  • 200 gsavukalkkunaleikettä
  • 1 rklkapriksia
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 rklruohosipulia hienonnettuna
  • 1½ dlturkkilaista jogurttia

Koristelu

  • 5retiisiä viipaloituna
  • sitruunakuorisuikaleita
  • tuoretta timjamia
Tulosta

Parmesaanipannari ja kalkkunamousse valmistuvat näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kulhossa munat, jogurtti, maito, vehnäjauhot, parmesaaniraaste ja suola tasaiseksi taikinaksi.
  2. Sulata voi. Pese ja raasta sitruunan kuori ja hienonna timjami. Lisää voisula, kuoriraaste ja timjami taikinaan.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuni­pellille ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pannukakun pinta on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi
  4. Hienonna kalkkunaleikkeet ja kaprikset tehosekoittimessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Hienonna ruohosipuli. Kääntele kerma­vaahto, jogurtti ja ruohosipuli kalkkunan joukkoon. Levitä kalkkunamousse tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneelle pannarille.
  5. Koristele pannarin pinta retiisiviipaleilla, sitruunankuorisuikaleilla ja timjamin oksilla.

Vinkki!

Parmesaanin ja sitruunan maustama pannari on parasta tarjota heti. Nosta pöytään kokonaisena tai valmiiksi sopivan kokoisiksi annospaloiksi leikattuna.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ruokainspiraatiota arkeen ja juhlaan! Osta nämä suositut keittokirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »