Parmankinkkukakku

13 h
4
2

Parmankinkkukakku

Shakkiruudutus tekee tästä parmankinkkukakusta juhlapöydän näyttävimmän suolaisen herkun! Herkullinen täyte saa makua parmankinkusta ja täyteläisyyttä mascarponesta.
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 annosta)

  • 14 kplruishiivaleipäviipaletta
  • 13 kplhiivaleipäviipaletta

Täyte

  • 500 gmascarponejuustoa
  • 160 gparmankinkkua (hienonnettuna)
  • 1 kplpunasipulia (silputtuna)
  • 25 gaurinkokuivattua tomaattia (silputtuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)

Väliin

  • 1/2 dltuoretta basilikaa
  • 35 grucolaa

Kostutus

  • 2 dlkevytmaitoa

Koristeluun

  • 160 gparmankinkkua
  • 1/6 kplvesimelonia
  • 1/6 kplcantaloupemelonia
  • 1 dlviinisuolaheinää
  • 1/2 dlruohosipulia

Tee näin

13 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN12 h

Leikkaa leivistä reunat pois. Varmista, että leipäpalat ovat samankokoisia.

Lado vuorotellen 5 tummaa ja 4 vaaleaa leipäviipaletta vieriviereen leivinpaperin päälle, jolloin syntyy shakkiruutumainen neliö. Kostuta maidolla.

Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon kinkku, sipuli ja tomaatit. Mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon.

Levitä puolet täytteestä leiville. Silppua basilika ja rucola. Levitä puolet täytteen päälle. Lado päälle uusi kerros leipiä vastakkaisessa järjestyksessä. Kostuta ja toista täytteet.

Lado pinnalle loput leivistä vastakkaisessa värijärjestyksessä ja kostuta hyvin.

Kääri kakku tiukkaan pakettiin ja pane päälle paino, vaikka puinen leikkuulauta. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Nosta tarjoiluvati parmankinkkukakun päälle ja käännä ympäri.

Koristele kakku kinkkurullilla. Koverra palloraudalla melonista palloja ja levittele kakun päälle.

Viimeistele parmankinkkukakku viinisuolaheinällä ja ruohosipulilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä