Maku

Parman pasta

15 min
3.8
1

Parman pasta

Teksti Giovanni Alessi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 5 kpltuoreita herkkusieniä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 2 1/2 dltomaattimurskaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tltuoretta rosmariinia
  • 50 gparmankinkkua
  • 300 gtagliatellea

Lisäksi

  • 1 tltuoretta rosmariinia
  • 30 gparmesaanijuustoa (raasteena)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kuumenna pastan keittämistä varten vettä isossa kattilassa.

Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa. Lisää pannulle herkkusienet. Kääntele, kunnes sienet ovat saaneet väriä ja enin kosteus on haihtunut. Lisää joukkoon valkosipuli. Lorauta joukkoon halutessasi vähän valkoviiniä. Lisää kerma ja tomaattimurska. Mausta ja anna porista hetken aikaa. Paloittele parmankinkkuviipaleita pienemmiksi ja lisää pannuun.

Keitä nauhapasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.

Valuta pasta siivilässä ja kumoa se takaisin kattilaan. Kääntele parman kastike joukkoon.

Koristele parman pasta rosmariinilla. Raasta pastan päälle parmesaania.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä