Maku

Pariloitua lohta salaattipetillä

30 min
4
0

Pariloitua lohta salaattipetillä

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 900 glohifileetä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 120 grucolaa
  • 5 dlkurkkua (kuutioituna)
  • 100 gretiisejä (viipaloituna)
  • 30 gkevätsipulia (hienonnettuna)
  • 4 kplavokadoa
  • 2 rklsitruunamehua

Tarjoiluun

  • 3 rkltuoretta tilliä
  • 1 kplsitruunaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN5 min

Poista lohifileestä ruodot joko pinseteillä tai pihdeillä. Leikkaa lohi vinottain viipaleiksi ja siirrä kylmään odottamaan.

Revi salaatit petiksi tarjoiluastian pohjalle. Ryhmittele kurkkukuutiot, retiisiviipaleet, kevätsipulit ja kuoritut, viipaloidut avokadot salaatin päälle (purista avokadon päälle heti leikkaamisen jälkeen sitruunamehua tummumista estämään).

Kuumenna paistinpannu liedellä ja ripottele pannulle 1/4 tl suolaa. Asettele lohiviipaleet pannulle ja pariloi ne kevyesti molemmin puolin. Nosta viipaleet heti salaatin päälle, koristele tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla.

•Tarjoa salaatti kevyen salaattikastikkeen ja tuoreen leivän kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä