Pariloitu siika ja nokkospestoperunat

45 min
5
0

Pariloitu siika ja nokkospestoperunat

GL
LA
MU
0
5
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gsiikaa (fileinä)

Nokkospesto

  • 4 dlnokkosta (versoja)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 50 gpinjansiemeniä
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 700 gperunaa
  • 4 kplporkkanaa
  • 2 dlherneenpalkoja

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Valmista aluksi nokkospesto. Huuhtele nokkosenlehdet ja kiehauta lehtiä vesitilkassa kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi vesi pois. Kuori valkosipuli.

Pane valkosipulinkynsi, ryöpätyt jäähtyneet nokkoset, juusto ja pinjansiemenet monitoimikoneeseen. Sekoita, kunnes aineet ovat soseutuneet. Lisää öljy ohuena nauhana seokseen koko ajan koneen käydessä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

Kuori ja lohko perunat. Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Keitä perunat kypsiksi ja höyrytä kasvikset kevyesti.

Paista siikafileet paistinpannulla nahkapuoli alaspäin, kunnes kalat ovat kypsiä. Sekoita pesto keitettyjen perunoiden joukkoon. Tarjoa nokkospestoperunat lämpiminä pariloitujen siikafileiden ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä