Maku

Pariloitu bataatti-perunasalaatti

2 h 45 min
GL
KA
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 gperunaa
  • 500 gbataattia
  • 1 rklrypsiöljyä

Kastike

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlomenaviinetikkaa
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 1 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 5 kplmandariinia

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Kuori ja viipaloi perunat ja bataatit. Lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ensin perunat ja hetken päästä bataatit. Esikeitä noin 7 minuuttia. Ole tarkkana, etteivät juurekset kypsy liikaa. Kaada vesi pois ja höyrytä viipaleet kuiviksi.

Kuumenna parilalla tilkka rypsiöljyä ja paista juuresviipaleisiin kauniit raidat.

Siirrä juurekset kulhoon ja pirskottele kastike päälle. Anna jäähtyä ja siirrä peitettynä maustumaan viileään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kuori mandariinit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi terävällä veitsellä.

Järjestele salaattivadille limittäin peruna-, bataatti- ja mandariiniviipaleita. Tarjoa pariloitu bataatti-perunasalaatti tupaantuliaisten bufeepöydässä.

MITÄ PIDIT?
0