Maku

Pariisinleivät Lindströmin tapaan

35 min
0
0

Pariisinleivät Lindströmin tapaan

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Jauhelihataikina

  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 6 kpletikkapunajuurta (raasteena)
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlkapriksia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 rklmeiramia
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Lisäksi

  • 6 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 3 kplsipulia
  • 2 rklvoita
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 rklsinappia
  • 2 rklkapriksia
  • 2 rklkapriksia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Murenna leipä kulhoon, lisää 1 dl punajuurilientä ja anna seistä muutama minuutti.

Lisää kulhoon kaikki jauhelihataikinan ainekset ja sekoita hyvin. Jaa seos paahtoleiville ja tasoita pinta.

Halkaise, kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna rasvaa pannulla tai kattilassa ja kuullota sipulit.

Kuumenna isolla pannulla rasvaa ja paista leivät kahdessa erässä ensin pohjalta kauniin ruskeiksi. Käännä leivät varovasti lastan avulla ja paista jauhelihapuoli keskilämmöllä kypsäksi ja kauniin ruskeaksi.

Nosta pariisinleivä, jotka on valmistettu Lindstömin tapaan, tarjoiluvadille tai lautasille ja levitä päälle paistettua sipulia, ranskankerma-sinappiseosta sekä kapriksia.

Tarjoa salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä