Maku

Pariisinkerma ja karpalokastike

1 h 10 min
3
0

Pariisinkerma ja karpalokastike

Teksti Marjo Laevens
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 50 gvoita
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1/6 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 rklrommia

Karpalokastike

  • 100 gkarpaloita (pakaste)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/4 dlvettä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Tee valkokastike. Sulata rasva kattilassa ja sekoita siihen jauhot. Lisää maito pikkuhiljaa koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Anna kastikkeen kypsyä noin viisi minuuttia. Lisää sokeri ja suola ja anna kastikkeen jäähtyä.

Erottele munat. Lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen keltuaiset ja lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Mausta vaniljalla ja halutessasi rommilla. Annostele pariisinkerma tarjoiluastioihin ja pistä jääkaappiin kastikkeen valmistuksen ajaksi.

Keitä karpalokastikeaineksia kattilassa noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja annostele karpalokastike pariisinkerman päälle.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä