Maku

Pariisin pellen tikkarileivät

30 min
3
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (12 kpl)

  • 12 kplhiivaleipäviipaletta

Murekeseos

  • 1/2 dlkorppujauhoja (tai jauhettuja leivän reunapaloja)
  • 1/2 dlruokakermaa
  • 2 rklketsuppia
  • 1 rkllihafondia
  • 1 kplmunaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlpippurisekoitusta
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Lisäksi

  • 1/2 kplpunaista paprikaa
  • 6 kplkirsikkatomaattia
  • 12 kploliiveja
  • 1/2 dllehtipersiljaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Ota leipäviipaleista pyöreällä muotilla 12 pientä (Ø 5 cm) palaa.

Sekoita murekeseoksen ainekset listan mukaisessa järjestyksessä. Anna tekeytyä 10 minuuttia.

Jaa mureke leipäpaloille ja tasoita.

Paina lisäkekasviksista pelleille silmät, nenät ja suut.

Paista leivät pinnoitetulla paistinpannulla miedolla lämmöllä ensin murekepuoli, sitten leipäpuoli.

Taiteile pellelle tukka persiljasta tai salaatista juuri ennen tarjoilua.

Työnnä jätskitikku ”kaulaksi” ja tarjoile.

*Paista loppu mureketaikina pyöryköiksi tai pihveiksi ja pakasta.

MITÄ PIDIT?
3