Parhain pannukakku

1 h 15 min
4.3
1

Parhain pannukakku

Teen pannukakun aina tällä ohjeella enkä ole vielä kertaakaan joutunut pettymään! Käytä täys- tai kevytmaitoa ja voita jotta saat pannukakkuun täyteläisen maun.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 75 gvoita
  • 7 1/2 dlmaitoa
  • 3 kplmunaa
  • 1 rklsokeria
  • 1/4 tlvaniljaa myllystä (tai 1/2 vaniljatanko)
  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Ota maito ja munat ajoissa huoneenlämpöön.

Sulata voi ja anna hieman jäähtyä.

Sekoita keskenään munat ja maito, vatkaa hetken aikaa joko käsin tai koneella, jotta saat muniin hieman kuohkeutta. 

Lisää sulanut voi, sokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Kaada pannukakku voidellulle tai leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja paista uunissa n. 30-40 minuutin ajan tai kunnes pinta on selvästi saanut väriä ja keskustakin on täysin hyytynyt.

Tarjoile joko hillon tai marjojen kera.

Vinkki!

- Jos sinulla on reilun kokoinen uuninpelti ja tykkäät paksummasta pannukakusta, kerro ainesten määrät 1,33:lla (jolloin munia tulee 4 kpl, maitoa 1 l, vehnäjauhoja 5 dl jne...)
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä