Parhaimmat ribsit ancholla

3
0

Parhaimmat ribsit ancholla

Ancho chilillä maustetut mureat ja savuiset ribsit tarjoo hyvää poltetta
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Ribsit

    Kuivamausteseos

    • 4 rklmustapippuria
    • 4 rklcayennenpippuria
    • 2 rklchilijauhetta
    • 4 rklsokeria
    • 2 rklsuolaa

    Ancho Bbq

    • 1,5 dlketsuppia
    • 1 dlfariinisokeria
    • 4 rklHP-kastiketta
    • 4 rklpunaviinietikkaa
    • 4 rklworcestershirenkastiketta
    • 1 kplsipuli
    • 6 kplvalkosipulinkynttä
    • 2 kplancho chiliä

    Tee näin

    {
    AKTIIVINEN
    PASSIIVINEN

    kuivamausteseos

    Sekoita mausteet keskenään ja hiero kunnolla lihojen pintaan. laita lihat pakkiin ja heitä kelmu päälle. Nosta kylmään ja anna maustua vähintään 4h, mielellään yön yli.

    Ja koska tässä setissä kastikkeen osuus on suuri, niin panosta siihen jos ryhdyt tätä tekemään. Kastikkeen salaisuus on pari valmistuoetta ja Ancho chili. Anchoa saa 1kappaleen pusseissa ainakin Santa Marialta ja niitä pitäisi löytyä ainakin jokaisesta citymarketista. Ancho nimittäin tuo tähän kastikkeeseen savuisuutta ja jopa hitusen kahvin ja suklaankin aromia. Ancho on kuivattu Poblano.

    Ancho BbQ

    freesaa kattilassa sipulit öljyssä ja lisää sitten etikka. Anna etikan kiehahtaa kunnolla. Lisää sitten vesi. Kun vesi kiehuu, niin nosta kattila liedeltä heitä sekaan Ancho, anna muhia n.15min. Nosta ancho pois ja leikkaa se pieneksi ja lisää takaisin kattilaan.

    Nosta kattila takas liedelle ja lisää kaikki loput ainekset ja soosin poreilla miedolla lämmöllä n.15min. Soseuta ja siivilöi.

    Sitten ne päätähdet eli ribsit. Tässä vaiheessa sinulla on kastike ja ribsit yön yli maustettu. Homma jatkuu seuraavasti:

    - Laita ribsit uunipakkiin ja kaada pakin pohjalle n.½dl vettä ja ½dl punaviinietikkaa. Kyseinen liemi antaa hienoa makua ja estää lihoja kuivumasta.

    - Nosta pakki n.150 asteiseen uuniin ja anna lihojen hautua uunissa 5tuntia. Viritä grilliin sillä aikaa hiillos. Tee hiillos vain toiselle puolelle grilliä. Näin sinulla on grillissä kuuma ja viileämpi puoli.

    - Hauduttamisen jälkeen sivele Ancho BbQ-kastiketta ribseille molemmin puolin ja grillaa kuumalla puolella hiillosta n.10min kerran tai kaksi kääntäen ja soosilla valellen.

    - Ota kourallinen savustuslastuja folioon, muotoile nyytiksi ja pistele siihen reikiä joista savu pääsee hyvin ulos.

    - Siirrä ribsit viileälle puolelle ja nakkaa folionyytti hiilloksen viereen. Laita grillin kansi kiinni ja anna savustua n. tunnin verran. Lämpötilan tulisi olla max. 100 asteessa.

    - Valele vielä lopuksi kastikkeella ja tarjoa esim. Coleslawin, maustekurkkujen, marinoidun punasipulin ja ranskalaisten kanssa! Nauti.

    Vinkki!

    käytä savustamiseen mesquitea tai hickorya
    MITÄ PIDIT?
    3
    Katso myös nämä