Kotivinkki

Parempi tilliliha

0
0

Parempi tilliliha

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 kgluutonta naudanlapaa
  • 1 llihalientä
  • 1pieni porkkana
  • 1pienen purjon vaalea osa
  • ripaussuolaa

Lisäksi:

  • 1½ rklvoita
  • 2 rklvehnäjauhoa
  • 6 dllihan keitinlientä tarvittaessa vedellä jatkettuna
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • 1 tlsokeria
  • pieni nipputuoretta tilliä
  • 1½ dlkuohukermaa
  • 1luomukananmunan keltuainen
  • ripausvalkopippuria
  • maun mukaan suolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Siisti ja paloittele liha reiluiksi kuutioiksi.

2. Kiehauta lihaliemi kattilassa. Pane lihakuutiot kiehuvaan liemeen. Kuori reikäkauhan avulla pois pinnalle nouseva vaahto.

3. Kuori ja paloittele porkkana kolmeen osaan. Puolita ja huuhdo purjo. Lisää kasvikset ja suola pataan.

4. Anna padan hautua liedellä matalalla lämmöllä noin 1 ½ tuntia, kunnes liha on mureaa.

5. Nosta lihakuutiot kattilasta reikäkauhalla sivuun ja siivilöi lihan haudutusliemi.

6. Puhdista pata. Sulata padan pohjalla voi ja lisää sekaan vehnä­jauhot. Kuullota hetken ajan. Kaada pataan siivilöity keitin­liemi koko ajan sekoittaen.

7. Kuumenna lientä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.

8. Lisää liemeen lihapalat ja anna sen kiehua hiljalleen parin kolmen minuutin ajan. Lisää pataan etikka, sokeri ja hienonnettu tilli.

9. Sekoita kermaan keltuainen. Kaada seos ohuena nauhana pataan koko ajan sekoittaen. Kuumenna ruokaa varovasti, mutta älä anna sen kiehahtaa, sillä muuten kastike juoksettuu.

10. Mausta ruoka pippurilla ja suolalla.

11. Tarjoa tilliliha riisin, manteli-perunamuhennoksen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä