Kotivinkki

Parempi kuin bostonkakku – Monkey bread

1 h 50 min
3.9
2

Parempi kuin bostonkakku – Monkey bread

Monkey breadin voisulassa ja sokeri-pähkinäseoksessa kieriteltyjä palleroita on mahdotonta vastustaa. Amerikkalaisen tahmean pullakakun suomalaisversio tunnetaan myös nimellä piianpullat.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (noin 15 annosta)

  • 2 dlmaitoa
  • 20 ghiivaa
  • ¾ dlfariinisokeria
  • ½ tlkardemummaa
  • ½ tlsuolaa
  • 5 ½–6 dlvehnäjauhoja
  • 50 gvoita tai margariinia

Lisäksi

  • 100 gvoita
  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 tlkanelia
  • 1 ½ dlhassel- tai pekaanipähkinöitä rouhittuna

Koristeluun

  • 1 ½ dltomusokeria
  • ⅓ tlkanelia
  • 1 rklvettä

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele ja liuota hiiva joukkoon. Lisää fariinisokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa.

2. Lisää pehmeä voi vaivaamisen lopussa. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa puoli tuntia.

3. Sulata 100 g voita kulhossa. Voitele noin 1,8 litran vetoinen kakkuvuoka reilusti voilla ja jätä loppu voi kulhoon. Yhdistä toisessa kulhossa fariinisokeri, kaneli ja pähkinärouhe.

4. Painele taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Pyörittele taikinasta noin 40 pientä pullaa (halkaisija 3 cm).

5. Kasta pullat ensin voisulaan ja kierittele sitten sokeri-pähkinäseoksessa. Asettele pullat limittäin vuokaan. Peitä Monkey bread leivinliinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.

6. Paista pullakakkua noin 175-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa pulla vadille. Sekoita tomusokerikuorrutus ja koristele Monkey bread valuttamalla raitoja pinnalle.

Suosittelemme myös näitä

Pullataikina uudella tavalla

Tähtipulla – katso video!

Ruotsalaiset kanelipullat

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä