Parempi juustoleipä

35 min
0
0

Parempi juustoleipä

MU
KA
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 200 ghalloumijuustoa
  • 1/2 kplpunaista paprikaa
  • 1/2 kplkeltaista paprikaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklvoita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 kplruispalaleipää
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Leikkaa halloumijuustosta 4 reilun sentin paksuista viipaletta ja nosta ne kylmään veteen 15 minuutiksi. Liotus poistaa juustosta liian suolaisuuden.

Leikkaa paprikat suuriksi lohkoiksi ja poista siemenet. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi.

Kuivaa halloumiviipaleet talouspaperiin. Sulata voi pannulla ja nosta halloumiviipaleet, paprikat ja sipulit paistumaan. Kun juustoviipaleiden alapuoli on ruskistunut, käännä viipaleet ja paista toiselta puoleltaan. Nosta juustot pannulta, peitä pannu kannella ja anna paprikoiden ja sipulien hautua vielä muutaman minuutin ajan.

Mausta vihannekset suolalla ja mustapippurilla ja nosta ne sivuun odottamaan. Kaada pannulta mahdollinen neste pois, lisää nokare voita ja paista halkaistut leivät molemmin puolin.
Kokoa leivät basilikasta, sipulista, paprikalohkoista sekä juustoviipaleista. Kääri juustoleivät leivinpaperiin tai folioon ja ota evääksi.

Voit halutessasi lämmittää juustoleipiä hetken mikrossa ennen nauttimista.

•Halloumijuuston sijasta voit paistaa leipien täytteeksi Juustoportin juustopihvit, joita löydät kaupan juustohyllystä. Ne myydään kahden kappaleen pakkauksissa eikä niitä tarvitse liottaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä