Kotivinkki

Paremmat kananugetit

30 min
3
1

Paremmat kananugetit

Esikuvaansa paremmissa nugeteissa on rapea kuori ja sisällä täyttä lihaa. Nämä nugetit syntyvät broilerinfileestä jämäpalojen sijaan.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-5 hengelle )

  • 500 gbroilerin rintafileetä tai paistileikettä
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 2–3kananmunaa
  • 3–4 dlkorppujauhoja tai pankoa (karkeita japanilaisia korppujauhoja)
  • 1 lrypsiöljyä
  • (sormisuolaa)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Leikkaa broilerinfileet tai paistileikkeet pitkiksi noin 1–2 cm paksuiksi suikaleiksi.

2. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja sekoita joukkoon suola sekä pippuria. Vispaa toisella lautasella parin kananmuna rakenne tasaiseksi. (Lisää kolmas kananmuna vasta leivityksen edetessä, jos vaikuttaa siltä, että munamassa ei riitä.) Mittaa kolmannelle lautaselle korppujauhot.

3. Pyörittele erä broilerisuikaleita kerrallaan ensin vehnäjauhoissa, sitten munamassassa ja lopuksi korppujauhoissa. Jätä valmiiksi leivitetyt nugetit lautasen reunalle kuivahtamaan.


4. Kuumenna öljy korkeassa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun se alkaa poreilla sinne pudotetun vaalean leipäpalan ympärillä heti ja leipä ruskistuu. Varaa öljykattilan viereen kansi ja patakinnas. Jos öljy jostain syystä alkaa palaa, tukahduta palo kannella.
5. Pudota 4–7 nugettia kerrallaan öljyyn. Anna ruskistua 1–2 minuuttia. Nosta nugetit pois reikäkauhalla talouspaperin päälle alustalle. Ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Nugetit maistuvat parhaille kuumina ja rapeina.

Katso myös: 

Vinkki!

Paistoöljy talteen. Ota kattila pois liedeltä ja anna kuuman öljyn jäähtyä rauhassa. Nosta pullon (esimerkiksi tyhjäksi jääneen öljypullon) suulle tratti ja teesiivilä. Siivilöi öljy takaisin pulloon. Säilytä paistoöljy jääkaapissa ja käytä vielä toisen kerran. Tämän jälkeen öljy hävitetään sekajätteen joukossa pakkaamalla se takaisin muovipulloon.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä