Kotivinkki

Paremmat kalapuikot

30 min
0
0

Paremmat kalapuikot

Tee paremmat kalapuikot itse kuhafileestä. Pyörittele kalapaloja ensin kananmunassa ja sitten ruiskorppujauhoissa. Paista kalapuikot ja tarjoa ne kuohkean perunamuusin sekä herkullisen tillipeston kera.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • noin 500 gkuhafileetä
  • 1kananmuna
  • 2 dlruiskorppujauhoja
  • 1 ½ tlsuolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 2 rklvoita (laktoositonta)
  • 2 rkl
  • (sormisuolaa)

Tillipesto

  • ruukullinen tilliä
  • valkosipulinkynsi
  • 2 rklparmesaaniraastetta
  • 2 rklpinjansiemeniä tai mantelilastuja
  • 1 dlmietoa oliivi- tai rypsiöljyä
  • ripaus suolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kalapuikot

1. Leikkaa kuhafileistä ruotorivi pois: Tunnustele ruotoriviä fileen keskeltä. Rivi alkaa fileen leveästä päästä ja loppuu noin puolessa välissä fileetä. Leikkaa ruodot pois kapean kiilan muotoisena kaistaleena. Leikkaa fileet helposti käänneltäviksi annospaloiksi.

2. Riko kananmuna lautaselle ja sekoita rakenne tasaiseksi haarukalla. Sekoita toisella lautasella ruiskorppujauhot, suola ja pippuri.
3. Pyörittele kuhapaloja ensin kananmunassa ja sitten kauttaaltaan korppujauhoseoksessa. Nosta palat leivinpaperille tai työlaudalle kuivahtamaan.
4. Kuumenna voin ja öljyn seos paistinpannulla. Kun voi sulaa ja vaalea vaahto alkaa laskeutua, nosta palat pannulle. Paista kalapuikot molemmin puolin, palan koosta riippuen 1–2 minuuttia keskilämmöllä. Lisää sormisuolaa, jos korppujauhot eivät maustaneet kalaa riittävästi. Tarjoa kalapuikot perunasoseen kanssa.
 

Tillipesto
4–6 hengelle | 5 min + maustuminen 30 min

1. Leikkaa tillinoksat ruukusta ja laita korkeaan sekoituskulhoon.

2. Mittaa loput ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Katso myös:

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä