Maku

Paras porkkanakakku

1 h 30 min
4.5
0

Paras porkkanakakku

Parhaassa porkkanakakussa on mehevyyttä, riittävästi mausteita ja kitsastelematta kuorrutusta, myös kakun välissä!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 3 kplmunaa (L-koko)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlfariinisokeria (tai muscovadosokeria)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlinkivääriä
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 4 1/2 dlporkkanaraastetta (hienoa)
  • 1 1/2 dlrypsiöljyä

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 400 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (yhden luomusitruunan raastettu kuori)
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita jauhoseos munavaahtoon. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja öljy.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (Ø 24 cm) kakkuvuokaan. Tasoita pinta.

Paista 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.

Kumoa kakku hetken jäähtyneenä vadille. Anna kakun jäähtyä täysin ennen täyttämistä ja kuorruttamista.

Sekoita sokerit sähkövatkaimella pehmeään voihin. Lisää tuorejuusto ja mausta täyte sitruunalla.

Halkaise kakku ja levitä noin puolet täytteestä kakkupohjien väliin. Kuorruta kakku lopulla täytteellä.

Vinkki!

  • Voit koristella porkkanakakun kuorimaveitsellä vuolluilla porkkanasuikaleilla. Pane suikaleet joksikin aikaa kylmään veteen jääkaappiin, jolloin ne käpristyvät itsestään. Kuivaa suikaleet ennen kuin lisäät ne kakun pinnalle.

  • Kakusta tulee kevyempi, jos puolitat kuorrutuksen määrän.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä