Paras piparitaikina – tästä helposti kaulittavasta taikinasta syntyvät rapsakat piparit
{
Aktiivinen
Passiivinen
Paras piparitaikina on täydellisten piparien salaisuus. Tällä reseptillä taikinasta tulee helposti kaulittavia, rapeita ja ihanan voisia pipareita. Tee jo hyvissä ajoin ennen joulua!
KA
3.4
Kuvat
Julkaistu 30.11.2016

Paras piparitaikina – tästä helposti kaulittavasta taikinasta syntyvät rapsakat piparit
Reseptin ainekset (100 kpl)
Paras piparitaikina
- 250 gvoita
- 200 gsokeria (reilu 2 dl)
- 1 dltummaa siirappia
- 1muna
- 1 tljauhettua kanelia
- 1 tljauhettua inkivääriä
- 1 tljauhettua neilikkaa
- 1 tlkardemummaa
- 2 tlruokasoodaa
- 500 gpuolikarkeita vehnäjauhoja (reilu 7 1/2 dl)
Paras piparitaikina – ohje:
- Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa.
- Vatkaa voi ja puolet sokerista kuohkeaksi vaahdoksi.
- Vaahdota keskenään myös muna ja puolet sokerista.
- Lisää munavaahto voin joukkoon ja lisää joukkoon myös jäähtynyt maustesiirappi.
- Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Kääntele ja sekoittele tasaiseksi.
- Kääri taikina huolellisesti tuorekelmuun, litistä pidä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Seuraavana päivänä: Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Jauhota alusta reilusti ja kauli taikina muutamassa osassa ohueksi levyksi ja painele muotilla kuvioita. Nosta ne ohuella veitsellä varovasti leivinpaperille. Ota talteen reunoilta jäänyt taikina.
- Paista uunissa n. 5 min, mutta muista tarkkailla pipareita koko ajan, ne palavat nopeasti!
- Kypsät piparit ovat lämpiminä hieman pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään.
- Säilytä tiiviskantisessa rasiassa.
Vinkki!
Kurkkaa myös toisen huippusuositun piparitaikinan resepti!

Paraisten piparkakkutaikina
Maku

Piparitaikina
Maku

Piparkakkutalotaikina – ohje, jolla rakennat joulun upeimman piparitalon
Maku

Suloinen (ja syötävä!) joulutervehdys piparitaikinasta

Piparikranssi – tässä on joulun suloisin tuliainen!
Maku

Piparkakkutaikina
Maku

Pipariporot
Maku

Piparkakkukranssi – syötävän suloinen koriste ilahduttaa myös lahjana
Meillä kotona