Maku

Paras piparitaikina – tästä helposti kaulittavasta taikinasta syntyvät rapsakat piparit

3.81
9

Paras piparitaikina on täydellisten piparien salaisuus. Tällä reseptillä taikinasta tulee helposti kaulittavia, rapeita ja ihanan voisia pipareita. Tee jo hyvissä ajoin ennen joulua!
Tulosta
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (100 kpl)

Paras piparitaikina

  • 250 gvoita
  • 200 gsokeria (reilu 2 dl)
  • 1 dltummaa siirappia
  • 1 kplmunaa
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • 1 tljauhettua neilikkaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 tlruokasoodaa
  • 500 gpuolikarkeita vehnäjauhoja (reilu 7 1/2 dl)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Paras piparitaikina valmistuu näin:

  1. Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa.
  2. Vatkaa voi ja puolet sokerista kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Vaahdota keskenään myös muna ja puolet sokerista.
  4. Lisää munavaahto voin joukkoon ja lisää joukkoon myös jäähtynyt maustesiirappi.
  5. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Kääntele ja sekoittele tasaiseksi.
  6. Kääri taikina huolellisesti tuorekelmuun, litistä pidä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  7. Seuraavana päivänä: Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  8. Jauhota alusta reilusti ja kauli taikina muutamassa osassa ohueksi levyksi ja painele muotilla kuvioita. Nosta ne ohuella veitsellä varovasti leivinpaperille. Ota talteen reunoilta jäänyt taikina.
  9. Paista uunissa n. 5 min, mutta muista tarkkailla pipareita koko ajan, ne palavat nopeasti!
  10. Kypsät piparit ovat lämpiminä hieman pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään.
  11. Säilytä tiiviskantisessa rasiassa.

Vinkki!

Kurkkaa myös toisen huippusuositun piparitaikinan resepti!

MITÄ PIDIT?
3.81