Paras piparitaikina

3.9
7

Paras piparitaikina

Tällä ohjeella teet maailman parhaimmat piparkakut: taikinasta tulee helposti kaulittavia, rapeita ja ihanan voisia pipareita. Tee jo hyvissä ajoin ennen joulua!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (100 kpl)

  • 250 gvoita
  • 200 gsokeria (reilu 2 dl)
  • 1 dltummaa siirappia
  • 1 kplmunaa
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • 1 tljauhettua neilikkaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 tlruokasoodaa
  • 500 gpuolikarkeita vehnäjauhoja (reilu 7 1/2 dl)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa.

Vatkaa voi ja puolet sokerista kuohkeaksi vaahdoksi.

Vaahdota keskenään myös muna ja puolet sokerista.

Lisää munavaahto voin joukkoon ja lisää joukkoon myös jäähtynyt maustesiirappi.

Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Kääntele ja sekoittele tasaiseksi.

Kääri taikina huolellisesti tuorekelmuun, litistä pidä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä: Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Jauhota alusta reilusti ja kauli taikina muutamassa osassa ohueksi levyksi ja painele muotilla kuvioita. Nosta ne ohuella veitsellä varovasti leivinpaperille. Ota talteen reunoilta jäänyt taikina.

Paista uunissa n. 5 min, mutta muista tarkkailla pipareita koko ajan, ne palavat nopeasti!

Kypsät piparit ovat lämpiminä hieman pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään.

Säilytä tiiviskantisessa rasiassa.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä