Kotivinkki

Paras perunamuusi – ruskistettu voi ja hapankorppumurut nostavat muusin uudelle tasolle

40 min
4
0

Paras perunamuusi – ruskistettu voi ja hapankorppumurut nostavat muusin uudelle tasolle

Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Ruskistettu voi tekee perunamuusista mielettömän hyvää! Kuohkeimman muusin saat, kun käytät sähkövatkainta. Valitse hiljainen nopeus ja jauhoinen perunalajike, niin vältät liisterin. Näin syntyy paras perunamuusi.

Ainekset (4-6 annosta)

  • 1 kgperunoita ( Lapin puikuloita tai muuta jauhoista lajiketta)
  • 125 g voita
  • 1–2 dl perunoiden keitinvettä
  • 1 dlkermaa
  • (½ tl suolaa)

Lisäksi

  • 2 hapankorppua

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Mittaa voi kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes voi on muuttunut kullanruskeaksi. Älä polta. Anna hetki jäähtyä, niin hera laskeutuu pohjalle. Kaada voi varoen toiseen astiaan, niin hera ei tule mukaan. Ota 3 rkl ruskistettua voita erilleen koristelua ja hapankorppumuruja varten.

3. Murustele hapankorput. Nosta murut ja 1 rkl ruskistettua voita pannulle. Kuumenna sekoitellen.

4. Valuta perunat, mutta säästä keitinvesi. Lisää perunoiden joukkoon loput ruskistetusta voista, 1 dl keitinvettä ja 1 dl kermaa. Soseuta perunat sähkövatkaimella hiljaisella nopeudella. Lisää keitinvettä puolen desin erissä, kunnes muusin rakenne on sopiva. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

5. Siirrä muusi tarjoiluastiaan. Viimeistele hapankorppumuruilla ja ruskistetulla voilla. Tarjoile maailman paras perunamuusi herkkusuille!

MITÄ PIDIT?
4