Kotivinkki

Paras imelletty perunalaatikko

7 h 50 min
2.6
2

Paras imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko saa täyteläisen makean makunsa, kun sen antaa rauhassa imeltyä ja kypsyä. Täydellinen perunalaatikko on koostumukseltaan löysähkö. Tämä jouluruoka ei kauneudella koreile mutta maku vie kielen mennessään.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kaisu Jouppi
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 2 kgjauhoisia perunoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 3 rklvoita
  • 1 rklsuolaa
  • noin 5 dltäysmaitoa

Tee näin

7 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN7 h

Paras perunalaatikko valmistuu näin:

1. Keitä perunat kypsiksi kuorineen. Kuori perunat kuumina  (taloushanskat kädessä helpottavat työtä) ja survo ne.

2. Sekoita perunasoseeseen 1 rkl vehnäjauhoja ja laita seos lämpimään paikkaan, esimerkiksi 50-asteiseen uuniin. Sekoita soseeseen parin tunnin päästä 1 rkl vehnäjauhoja, ja loput 1 rkl vehnäjauhoja taas parin tunnin päästä. Sose tummuu ja löystyy imeltyessään.

3. Sulata voi. Sekoita voi ja suola perunasoseeseen. Lisää maitoa vähitellen, kunnes seos on  löysän puuromaista.

4. Voitele vuoka  ja kaada seos siihen. Vuoan reunoille on hyvä jäädä tilaa laatikon kuohumista varten.

5. Kypsennä imellettyä perunalaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 3 tuntia.

MITÄ PIDIT?
2.6
Katso myös nämä