Kotivinkki

Paras imelletty perunalaatikko

7 h 50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
7 h
Paras imelletty perunalaatikko saa täyteläisen makean makunsa, kun sen antaa rauhassa imeltyä ja kypsyä. Täydellinen perunalaatikko on koostumukseltaan löysähkö. Tämä jouluruoka ei kauneudella koreile mutta maku vie kielen mennessään.
KA
2.4
4
Julkaistu: 23.10.2014


Reseptin ainekset (4-6 annosta)

Paras imelletty perunalaatikko

  • 2 kgjauhoisia perunoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 3 rklvoita
  • 1 rklsuolaa
  • noin 5 dltäysmaitoa
Tulosta

Paras perunalaatikko valmistuu näin:

  1. Keitä perunat kypsiksi kuorineen. Kuori perunat kuumina  (taloushanskat kädessä helpottavat työtä) ja survo ne.
  2. Sekoita perunasoseeseen 1 rkl vehnäjauhoja ja laita seos lämpimään paikkaan, esimerkiksi 55–65-asteiseen uuniin. Sekoita soseeseen parin tunnin päästä 1 rkl vehnäjauhoja, ja loput 1 rkl vehnäjauhoja taas parin tunnin päästä. Sose tummuu ja löystyy imeltyessään.
  3. Sulata voi. Sekoita voi ja suola perunasoseeseen. Lisää maitoa vähitellen, kunnes seos on  löysän puuromaista.
  4. Voitele vuoka  ja kaada seos siihen. Vuoan reunoille on hyvä jäädä tilaa laatikon kuohumista varten.
  5. Kypsennä imellettyä perunalaatikkoa 150-asteisen uunin alatasolla noin 3 tuntia.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen imelletyn perunalaatikon resepti!

4 kommenttia