Kotivinkki

Paras focaccia

1 h 30 min
0
0

Paras focaccia

Tämä focaccia on superherkullinen! Haudutettu sipuli tuo rukiiseen leipätaikinaan upean maun ja mehevyyden. Suolahiput leivän pinnalla taittavat sopivasti sipulin makeutta.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 leipä )

  • 2sipulia
  • 2–3valkosipulinkynttä
  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 ½ dlvettä
  • 25 gtuorehiivaa
  • ½–1 tlsuolaa
  • 2 dlruisjauhoja
  • 4 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1–2rosmariininoksaa
  • 1pieni sipuli renkaina
  • 2 rkloliiviöljyä
  • n. ½ tlsormisuolaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

1. Kuori ja hienonna taikinaan tulevat sipulit ja valkosipulit. Hauduta ne keskilämmöllä paistinpannulla öljyssä pehmeiksi ja makeiksi. Anna jäähtyä kädenlämpöisiksi.

2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja ruisjauhot.

3. Lisää vehnäjauhot taikinaan käsin tai koneella vaivaten. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää lopuksi haudutettu sipuli öljyineen.

4. Kumoa taikina leivinpaperin päälle lasagnevuokaan (n. 30 x 20 cm). Anna focaccia-taikinan kohota vuoassa vähintään 30 minuuttia.

5. Painele kohonneeseen taikinaan sormilla koloja. Ripottele focaccian pinnalle tuoretta rosmariinia, sipulirenkaita ja valuta päälle reilusti oliiviöljyä. Viimeistele pinta sormisuolalla.

6. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. 

Suosittelemme myös näitä

Gluteeniton sahramifocaccia

Paras pataleipä

Seesamipatongit

Valkosipulileipä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä