Maku

Parantha-leipäset

1 h 50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
1 h
Parantha-leipäset ovat peräisin intialaisesta keittiöstä. Leivät sopivatkin erinomaisesti mausteisen ruoan kaveriksi!
MU
5
0


Ainekset (12 kpl)

Taikina

 • 1 1/2 dlgrahamjauhoja
 • 4 dlvehnäjauhoja
 • 2 1/2 dlvettä

Täyte

 • 2 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
 • 1 tlsuolaa
 • 100 gvoita (1/3 paistamiseen)
Tulosta

Parantha-leipäset valmistuvat näin:

 1. Mittaa jauhot taikinakulhoon tai monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone tai sekoita käsin. Valuta vettä ohuena nauhana, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Anna koneen käydä vielä muutaman minuutin ajan tai alusta taikinaa käsin voimakkaasti kunnes se tuntuu silkkiseltä. Peitä taikina ja jätä se lepäämään 1–4 tunniksi.
 2. Jaa taikina 12 osaan. Peitä palat liinalla. Rasvaa leivinpöytä öljyllä. Pyöritä yksi taikinapaloista palloksi ja kauli halkaisijaltaan noin 15 sentin letuksi. Sipaise letulle 1–2 tl voita ja ripottele pintaan ruokalusikallinen yrttisilppua sekä hieman suolaa.
 3. Rullaa lettu pötköksi kuin kääretorttu. Rullaa sitten pötkö päädystä alkaen vielä etanan kuoren näköiseksi kääröksi ja nosta liinan alle odottamaan. Tee kaikki leivät tähän vaiheeseen.
 4. Kauli tai painele ”etanat” öljytyllä pöydällä jälleen halkaisijaltaan 10–15 sentin letuiksi. Pidä kaulitut leivät peitettyinä.
 5. Kuumenna paistinpannu. Paista parantha-leipä kerrallaan kuivalla pannulla molemmin puolin ruskeapilkulliseksi. Sivele pinta voilla ja paista vielä noin 30 sekuntia per puoli. Pinoa kypsät paranthat ja kääri ne folioon tai liinan alle. Tarjoile parantha-leipäset mahdollisimman pian mangoraidan kanssa.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »