Maku

Paputäytteiset uuniperunat – vegaanisella juustokastikkeella viimeistellyt potut taltuttavat isommankin nälän

1 h 40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 20 min
Paputäytteisten uuniperunoiden viiltoihin piilotetaan mustapapuja ja maissia. Uuniperunat kruunaa juureksista valmistettu vegaaninen juustokastike.
GL
MA
MU
VE
4
0


Ainekset (4 annosta)

  • 4 (noin 1 kg)isoa perunaa (esim. Bellarosa)

Paputäyte

  • 1pieni sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlchilijauhetta
  • 1 dlmaissia (pakaste)
  • 1 prk (285 g)mustapapuja (GoGreen)
  • 1 dlsalsakastiketta
  • 1 dlkorianteria hienonnettuna

Vegaaninen juustokastike

  • 200 gyleisperunaa
  • 1 (80 g)porkkana
  • ½ dloliiviöljyä
  • ½ dlravintohiivahiutaleita
  • ½ tlsuolaa
  • ½ rklomenaviinietikkaa
  • ½ tljuustokuminaa
Tulosta

Paputäytteiset uuniperunat valmistetaan näin:

  1. Pese perunat ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille.
  2. Pistele perunat haarukalla.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan.
  4. Valmista juustokastike. Kuori perunat ja lohko ne 6–8 osaan. Kuori myös porkkana ja viipaloi se.
  5. Keitä juurekset kypsiksi ja valuta. Siirrä juurekset blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon ja lisää loput kastikkeen ainekset.
  6. Soseuta aivan sileäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, öljyä tai hiivahiutaleita.
  7. Valmista täyte. Hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää mausteet ja maissit. Huuhtele ja valuta pavut ja lisää pannulle. Mausta salsakastikkeella ja hienonnetulla korianterilla.
  8. Leikkaa uuniperunoihin viillot ja täytä ne paputäytteellä. Tarjoa lisäksi juustokastiketta.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »