Maku

Mausteinen, maukas ja hivenen makea – hauduta herkullinen papumuhennos grilliruokien kaveriksi

2 h 30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h 10 min
Papumuhennosta tarjotaan perinteisesti amerikkalaisissa barbecue-juhlissa erilaisten grillattavien lisukkeena. Pitkään hautunut, mausteinen muhennos valmistuu näppärästi lihojen kypsennyksen lomassa.
GL
MA
MU
0
0


Ainekset (6 annosta)

  • 170 gpekonia
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1jalapeno
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 1 rklfariinisokeria
  • 1 dlananasmehua
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 2 tlrub-maustetta (esim. Poppamies Texas beef rub)
  • 1 rklsinappia
  • 1 tlsrirachaa
  • 2 tkl (à 390 g)valkosia papuja tomaattikastikkeessa
Tulosta

Papumuhennos valmistetaan näin:

  1. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Nosta pelti 100-asteiseen uuniin 30–40 minuutiksi. Käännä viipaleet paistamisen puolivälissä. Uunista ottamisen jälkeen nosta pekonit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja jäähtymään.
  2. Hienonna kuoritut sipulit ja kuutioi jalapeno. Kuumenna kattilassa rasva ja kuullota sipuleita sekä jalapenoja hetki. Lisää kattilaan kaikki muut aineet pekoneita lukuun ottamatta. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä noin tunti. Lisää kuutioidut pekonit, sekoita ja anna hautua vielä puoli tuntia.
  3. Tarjoa papumuhennos grillattujen lihojen kanssa.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »