Maku

Papubruschetta

20 min
5
0

Papubruschetta

Maukas papubruschetta on helppo, nopea ja edullinen. Siis täydellinen arkiruoka!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Papuhöystö

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 5 dltomaattimurskaa
  • 3 dlvalkoisia papuja (300 g säilykepapuja)
  • 1 tlsokeria
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria

Lisäksi

  • 8 kplmaalaisleipäviipaletta
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 125 gmozzarellajuustoa
  • 1 rkltuoretta oreganoa (tai basilikaa)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuori ja silppua sipulit.

Kuullota sipulisilppu öljyssä pehmeäksi ja läpikuultavaksi.

Lisää tomaattimurska sekä huuhdellut ja valutetut pavut. Mausta sokerilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla.

Keitä seosta keskilämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes se sakenee. Tarkista maku.

Valele leipäviipaleet öljyllä. Paahda leipiä 225-asteisen uunin ylätasolla 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin värisiä.

Annostele kullekin leivälle papuseosta.

Viimeistele juustolla ja tuoreyrtillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä