Maku

Papu-makkarapata

50 min
0
1

Papu-makkarapata

GL
LA
MA
MU
1
0
Teksti Kirsi Pietikäinen, Diabetesliitto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlvalkoisia papuja
  • 4 dlruskeita papuja
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplmunakoisoa
  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1 dlvettä
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 150 ggoutermakkaraa
  • 1/2 tlchilijauhetta
  • 5 rkltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 5 rklpersiljaa (silputtuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Liota ja keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Voit myös käyttää valmiiksi keitettyjä, suolaliemeen pakattuja papuja. Huuhtele ne siivilässä kylmällä vedellä ennen käyttöä.

Hienonna sipulit. Kuutioi munakoiso ja paprika. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipulia hetki. Lisää valkosipuli, munakoiso ja paprika. Sekoittele ja lisää tomaattimurska, vesi, timjami, suola sekä mustapippuri. Hauduta papu-makkarapataa 15–20 minuuttia.

Lisää kypsät pavut ja kuutioitu makkara ja kuumenna. Mausta halutessasi chilijauheella. Lisää basilika ja persiljanippu papu-makkarapataan ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä