Maku

Papu-juustosalaatti

25 min
GL
KA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Minna Nevalainen, Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (5 annosta)

  • 1 kplpunasipulia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 200 gsokeriherneenpalkoja
  • 100 gruskeita papuja
  • 1/4 kplfenkolia
  • 150 gkermajuustoa (pecorino)

Öljykastike

  • 3/4 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rkltuoretta oreganoa (silputtuna)
  • 1/4 tlmerisuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Lorauta päälle sitruunamehua, sekoita ja jätä sipuliviipaleet pehmenemään 15 minuutiksi. Riivi sokeriherneet ja pavut. Puolita ne. Leikkaa fenkolista kova kanta pois ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa pecorinojuusto kuutioiksi. Asettele kaikki ainekset tarjoilukulhoon. Sekoita öljyyn sitruunamehu, silputtu oregano ja mausteet. Kaada kastike salaatille. Tarjoa salaatti tunnin kuluessa.

MITÄ PIDIT?
0