Maku

Paprikatortillat

50 min
MA
MU
5
0

Jos kaipaat perustortillaan väriä ja makua, piilota taikinaan paprikajauhetta ja tomaattipyreetä. 
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 kpl)

  • 9 dldurumvehnäjauhoja (noin)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 2 1/2 dlvettä (haaleaa)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

Valmista paprikatortillat näin:

Mittaa ainekset kulhoon tai yleiskoneeseen. Vaivaa 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.

Muotoile taikina tangoksi ja jaa se 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä ne kämmenellä ohuemmiksi. Peitä palat kelmulla ja anna levätä 15 minuuttia.

Kauli palat jauhojen avulla ohuemmiksi lätyiksi (Ø 15 cm). Pidä muut palat vielä kelmun alla.

Paista tortillat heti yksitellen kuivalla ja kuumalla pannulla molemmin puolin tumman pilkullisiksi.

Siirrä pakastepussiin ja peitä keittiöpyyhkeellä, jotta letut pehmenevät.

Jos valmistat tortillat etukäteen, lämmitä ne joko mikrossa tai uunissa folioon käärittynä. 

Voit myös kuivattaa tortillat kaulimen päällä koveriksi.

MITÄ PIDIT?
5