Maku

Paprikapyörykät

40 min
4.3
0

Paprikapyörykät

KA
0
4.3
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 kplkeitettyä perunaa (soseutettuna)
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlfetajuustoa (rasvaa 25 %) (murennettuna)
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 3 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1/2 rklsitruunamehua
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna vihannekset mahdollisimman pieniksi ja paista ne pannulla öljyssä pehmeiksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää loput aineet. Tarvitset soseutettua perunaa noin 2 dl. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Nostele massasta kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperille. Paista paprikapyöryköitä 15 minuuttia, käännä ne sitten lastan avulla ja paista vielä kymmenisen minuuttia.

Tarjoa paprikapyöryköitä esimerkiksi pitaleipätaskuissa itämaisen salaatin ja romescu-kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä